Actualitate

Versiuni CUTREMURĂTOARE în cazul omorului liderului opoziției ruse, Boris Nemţov. „Este clar cine a ordonat omorul”

Anchetatorii de la Moscova spun că asasinarea liderului opoziţiei, Boris Nemţov, a fost organizată minuţios, inclusiv locul în care a fost lichidat acesta – podul Bolșoi Moskvorețki.

Potrivit autorităților de la Moscova, Nemţov se plimba cu tânăra fotomodel din Ucraina Anna Duritskaya, în vârstă de 23 de ani. Pe lângă ei a trecut o maşină albă, din care au fost trase mai multe focuri. Femeia a scăpat nevătămată.

Ulterior, forţele de ordine au depistat maşina, abandonată nu departe de locul crimei. Este vorba de o Lada Priora, cu numere de înmatriculare din Inguşeţia de Nord.

Astăzi, în capitala Rusiei va avea loc un marș în memoria lui Nemțov, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni, potrivit presei locale.

Politicianul a fost asasinat la doar câteva ore după ce a oferit un interviu pentru un post de radio, în care a criticat dur autoritățile ruse, și cu o zi înaintea unui protest antiguvernamental.

„Desigur, țara are nevoie de o reformă politică. Atunci când puterea este concentrată în mâinile unei singure persoane, care stabilește toate regulile, întotdeauna se sfârșește cu o catastrofă absolută”, spunea Nemțov.

Anchetatorii de la Moscova analizează mai multe ipoteze, inclusiv o provocare politică şi o răzbunare a islamiştilor radicali. De asemenea, este luat în calcul faptul că Nemțov își manifesta nemulțumirea față de implicarea Rusiei în războiul din Ucraina.

„Se verifică și versiunea ce are legătură cu evenimentele din Ucraina. Nu este un secret că în ambele tabere implicate în conflict există personaje radicale, care nu se lasă controlate de către autorități”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă de la Moscova, Vladimir Markin.

Crima a șocat societatea rusă:

„După părerea noastră, este clar cine a ordonat omorul. Este o crimă politică împotriva unuia dintre cei mai străluciți politicieni din opoziție.”

La scurt timp după asasinat, oamenii au început să aducă flori și lumânări, în semn de omagiu pentru Boris Nemţov.

„Este haos. Un dezastru. Toată noaptea nu am dormit. Nu înțeleg cum se poate de trăit în această țară.”

„Acestea sunt rămășițele anilor ’90.”

Și la Chișinău, zeci de oameni s-au adunat, sâmbătă, în fața Ambasadei Rusiei, pentru a protesta față de crimele împotriva opozanților Kremlinului. 

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *