Actualitate

Veste bună! A apărut tratamentul împotriva tulpinii Omicron

Tratamentul cu sotrovimab este eficient împotriva mutaţiilor variantei Omicron, susţine compania Glaxo Smith Kline, care a dezvoltat tratamentul în colaborare cu VIR Biotechnology.

Datele, care nu au fost încă publicate într-o revistă medicală, arată că sotrovimab este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutaţii identificate până în prezent în proteina spike, a precizat GSK într-un comunicat, conform Reuters.

Săptămâna trecută, alte date preclinice au arătat că medicamentul a funcţionat împotriva mutaţiilor cheie ale variantei Omicron. Sotrovimab a fost conceput pentru a se lipi de proteina Spike de la suprafaţa noului coronavirus, însă oamenii de ştiinţă au descoperit că varianta Omicron prezintă un număr neobişnuit de mare de mutaţii la nivelul acestei proteine.

„Aceste date preclinice demonstrează potenţialul anticorpului nostru monoclonal împotriva celei mai recente variante, Omicron, plus toate celelalte variante îngrijorătoare definite până în prezent de OMS”, a declarat Hal Barron, director ştiinţific al GSK.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.