Actualitate

VESTE BUNĂ! Bugetarii vor primi ajutor unic în valoare de 3 mii de lei din partea Guvernului

Prim-ministrul Natalia Gavrilița le cere miniștrilor să comunice mai bine autorităților publice locale despre măsurile extraordinare pe care Guvernul le va întreprinde începând cu luna septembrie precum creșterea salariilor și alocarea unui ajutor unic în valoare de trei mii de lei în sectorul public pentru cei care au salarii mai mici de 15 mii de lei, transmite Radio Chișinău.

Astfel, în debutul ședinței de guvern de astăzi, 7 septembrie, Gavrilița a anunțat că pentru anul 2023, Ministerul Finanțelor lucrează la o nouă abordare de salarizare în sectorul bugetar care să rezolve inechitățile care există în legea actuală, cu accent pe performanța instituțională.

„Domnule Budeanschi vă rog, împreună cu domnul Spătari, să ne gândim  care ar fi modalitatea cea mai eficientă de a comunica oamenilor despre acest ajutor. De exemplu, am putea să scriem un text simplu pe spatele recipisei atunci când persoanele primesc aceste alocații sau plăți excepționale. Trebuie să fie clar că ele vin de la guvern, care este scopul lor, că sunt menite să ajute în perioada de iarnă în contextul pierderii puterii de cumpărare. Trebuie să fie foarte clar cum aceste plăți se integrează în politica generală a guvernului”, a declarat premierul.

Pe fondul creșterii prețurilor, Guvernul va implementa în luna septembrie măsuri de ajutorare a salariaților cu copii și a pensionarilor. Este vorba de 3 mii de lei ajutor unic în sectorul public pentru cei care au salarii mai mici de 15 mii de lei. Ajutorul unic de trei mii de lei va fi oferit în două tranșe din bugetul de stat, chiar și pentru angajații autorităților publice locale și nu va depinde de veniturile proprii ale localității 1500 de lei va fi ajutorul unic pentru cei care au pensii mai mici de 5000 de lei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *