Externe

Vestea despre posibilul atac terorist forţează Londra să suspende zborurile spre Sharm el-Sheikh

Într-o declarație, guvernul britanic a spus că aceste măsuri sunt legate de apariția unor noi informații care indică că accidentul avionului rusesc al companiei „Kogalîmavia”, de pe 31 octombrie, ar putea fi cauzat de un dispozitiv exploziv la bord.

„Atâta timp cât există o anchetă, nu putem spune cu certitudine de ce a căzut avionul rusesc. Dar odată cu sosirea de noi informații, suntem îngrijorați de versiunea că prabușirea avionului ar fi fost provocată de o bombă la bord” – anunță Londra.

Reprezentantul premierului britanic David Cameron a declarat că zborurile au fost suspendate pentru că experții britanici să analizeze situația privind siguranța aviatică. Experții au ajuns în Egipt şi dupa ce vor evalua situația, Londra va decide cu privire la măsurile suplimentare, dar până atunci nu vor avea loc zboruri.

Decizia de a suspenda zborurile a fost luată după discuția telefonică dintre prim-ministrul britanic David Cameron și președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, care au vorbit despre măsurile de securitate de pe aeroportul egiptean.

Potrivit Ministerului de Externe britanic, peste 900 de mii de turiști britanici viziteaza anual Egiptul.

Irlandezii i-au imitat pe britanici

La scurt timp dupa decizia Londrei, companiile aeriene irlandeze au anunțat miercuri noapte că suspenda toate zborurile spre Sharm el-Sheikh.
„Sub interdicție se află toate zborurile către Sharm el-Sheikh și utilizarea spațiului aerian al Peninsulei Sinai”, – a remarcat un oficial irlandez.

Miercuri, la aeroportul din Sharm el-Sheikh au fost luate măsuri de înăsprire a securitaţii. „Acum sunt utilizati câini antrenati să detecteze explozibili, sunt verificate toate bagajele” – a declarat o sursa pentru RIA „Novosti”.

În plus, tot personalul care a fost de serviciu în ziua prăbușirii avionului, care a inclus ofițeri de poliție, personal de aviație, până la femei de serviciu, a fost suspendat, cei mai multi fiind în prezent interogati de procurori.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *