Social

Vești bune! 24 de ambulanțe noi vor ajunge în mai multe localități din Republica Moldova

Astăzi, 24 de ambulanțe noi au fost repartizate către mai multe orașe și sate din Republica Moldova. Dintre acestea, 17 ambulanțe sunt de tip C – și 7 ambulanțe de tip B. Ambulanțele de tip C sunt ambulanțe de terapie intensivă mobilă, dotate cu echipament performant pentru stabilizarea pacienților aflați în stare critică.

Potrivit directoarei Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, aceste ambulanțe vor fi puse în circulație chiar începând cu ziua de joi, 12 ianuarie, potrivit Deschide.md.

„Cele 17 ambulanțe de tip C vor fi repartizate anume acolo unde sunt echipe de terapie intensive, astfel încât toți pacienții din R. Moldova să beneficieze de asistență medicală calitativă, operativă. În ultimul timp se atestă tot mai multe cazuri de resuscitare cu succes și mai puține decese în prezența echipelor noastre. Toate astea se datoarează operativității și echipamentului performant, echipelor de asistență medicală urgentă calitativă, precum și profesioniștilor care lucrează în acest serviciu”, a declarat Natalia Catanoi, în cadrul ceremoniei de înmânare a actelor de la noile ambulanțe.

La evenimentul de repartizare a autosanitarelor a fost prezent și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru. El a precizat că această achiziție de noi autovehicule speciale va fi urmată și de alte achiziții lansate de Minister.

„Această achiziție face parte dintr-un program larg al Ministerului Sănătății de înnoire a parcului de autosanitare. Vreau să muțumesc lucrătorilor pentru acel efort de muncă acordat în situații de urgență, ca aceasta să fie de maximă calitate”, a declarat Ion Prisăcaru.

Potrivit autorităților, autosanitarele de tip C vor ajunge în substațiile din Bălți, Drochia, Edineț, Ocnița, Soroca, Hâncești și în substațiile din capitală. Ambulanțele de tip B vor fi repartizate echipelor din Chișinău, Ialoveni, Cimișlia, Cornești și Zărnești. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *