Externe

”Vești bune”. Armata ucraineană anunță că a distrus mai multe poziţii şi arme ale trupelor ruse de pe Insula Șerpilor

Forțele armatei ucraineane a anunţat că a distrus mai multe poziţii şi arme ale trupelor ruse de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, relatează CNN.

Insula Şerpilor este ocupată de ruși ncă de la începutul războiului, iar operaţiunea forţelor ucrainene împotriva inamicului continuă, anunţă armata ucraineană.

Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administraţiei militare regionale Odesa, a declarat pe Telegram:  „Veşti bune… armata noastră a lovit un alt sistem de rachete de tip Pantsir”.

Pantsirul este o armă de apărare aeriană pe care ruşii au trimis-o pe Insula Şerpilor. „Există confirmarea din partea armatei cu privire la înfrângerea ţintelor militare ale garnizoanei ruse temporare”, a declarat Bratciuk.

Ce obiective au distrus ucrainenii pe Insula Șerpilor

„Vorbim de două complexe de rachete şi tunuri antiaeriene, de o staţie radar, mai multe unităţi de vehicule şi mai mulţi militari”, a adăugat el.

Miercuri, direcţia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării a precizat că ”operaţiunea va continua până la eliberarea totală a Insulei Şerpilor”.

Comandamentul operaţional sudic al armatei a anunţat marţi că a lansat ”atacuri direcţionate prin folosirea diferitelor forţe” pe insulă.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *