Social

Vești bune! Cireșele din R. Moldova, solicitate în țările UE: În anul curent, pe piața europeană au fost exportate circa 2600 de tone

În anul curent, livrările de cireșe moldovenești către Uniunea Europeană au crescut de 12,5 ori comparativ cu anul precedent, informează Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Precum se precizează într-un comunicat de presă, în anul precedent pe piața UE au fost exportate 208 tone de cireșe moldovenești. Cifra exporturilor în anul curent a crescut la 2600 tone, valoarea mărfii fiind de 7.442.000 de dolari, transmite Deschide.md.

Alte 163 de tone au fost exportate către Marea Britanie.

Potrivit reprezentantei oficiale a Comisiei Europene în Republica Moldova, în acest an cireșele moldovenești au ajuns în premieră în mai multe țări ale UE, precum Spania, Italia, Belgia și Olanda.

„Specialiștii consideră că succesul în extinderea geografiei exporturilor se datorează investițiilor în soiuri moderne, în infrastructura de post-recoltare și în implementarea standardelor internaționale”, se specifică în comunicatul Delagației.

În total, în acest an Republica Moldova a exportat peste 16 mii tone de cireșe în valoare de peste 22 milioane dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *