Social

Vești bune! De astăzi, oamenii vor putea vinde lactate, ouă, miere, în condiții mai flexibile. ANSA vine cu precizări

Începând cu ziua de marți, 4 aprilie, oamenii care doresc să vândă ouă, lactate, miere și alte produse care provin de la propriile animale vor putea comercializa produsele în condiții mult mai flexibile, având doar obligația să dețină asupra lor un carnet de sănătate pentru animale, eliberat gratuit de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Acest carnet de sănătate va fi eliberat gratuit de ANSA şi va fi vizat trimestrial de către medicul veterinar al circumscripției sanitare veterinare teritoriale, în raza căruia sunt crescute animalele, transmite Jurnal.md.

Comercializarea acestor produse va fi admisă fie direct din gospodărie fie în locuri publice determinate în acest scop (piețe agroalimentare, târguri, expoziții).

Proprietarii de animale care vor dori să comercializeze produse obținute de la propriile animale vor trebui să respecte următoarele obligații: animalele să fie identificate și înregistrate corespunzător normelor legale și în caz de necesitate, sunt tratate cu medicamente de uz veterinar procurate pe bază de prescripție veterinară eliberată de medicul veterinar.

În locurile publice de comercializare vor avea o stare de igienă corespunzătoare (halate, șorțuri, bonete curate) şi vor avea asupra lor un document valid (carnet de sănătate), din care să reiasă că nu suferă de boli care pot fi transmise prin intermediul alimentelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *