Social

Vești bune! Gripa bate în retragere. „Se atestă o tendință de reducere inclusiv a internărilor”

Numărul cazurilor de infectare cu gripă sau alte infecții respiratorii acute este în scădere, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății, care informează că săptămâna trecută în Republica Moldova s-au înregistrat 103 cazuri de gripă sezonieră, 11 052 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) și 409 – infecţii respiratorii acute severe (SARI).

„Se atestă o tendință de reducere inclusiv a internărilor, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 57 de persoane, iar cu IARCS – 279. De asemenea, informăm că, în săptămâna 23–29 ianuarie, nu au fost înregistrate cazuri de deces. Menționăm că, în total, în acest sezon, au fost confirmate 1 377 de cazuri de gripă, IARCS – 171 202 cazuri și SARI – 7 203”, se menționează într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Ministerului, potrivit Deschide.md.

În acest context, autoritățile și medicii recomandă populației să ia măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă sezonieră și alte infecții respiratorii acute prin:

  • evitarea aglomerațiilor;
  • purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; r
  • espectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută;
  • aerisirea periodică a încăperilor;
  • respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului;
  • vaccinarea antigripală.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, specialiștii ne recomandă să consultăm medicul de familie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *