Social

Vești bune! Numărul cazurilor de gripă sezonieră și infecții acute ale căilor respiratorii acute severe – în descreștere

Numărul cazurilor de gripă sezonieră, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) și infecţii respiratorii acute severe (SARI) este în descreștere, informează marți, 7 februarie, autoritățile din sănătate.

Astfel, în perioada 30 ianuarie – 5 februarie, au fost înregistrate 10 074 de cazuri de IARCS, cu 8,8 % mai puține în comparație cu săptămâna precedentă, 65 – gripă sezonieră, față de 103 cazuri, câte au fost săptămâna anterioară, și 358 – SARI. Reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) precizează că se atestă o scădere continuă inclusiv în municipiul Chișinău, transmite Ziarul de Gardă.

„De asemenea, numărul internărilor s-a redus cu circa 14%, în raport cu săptămâna anterioară. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost spitalizate cu gripă 37 de persoane și cu IARCS – 246. De asemenea, informăm că, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă sau alte infecții respiratorii acute”, anunță reprezentanții MS.

În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 442 de cazuri de gripă, 181 276 – IARCS și 7 561 – SARI.

Autoritățile din sănătate îndeamnă populația să poarte măști de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate, să respecte distanța, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută.

Vă amintim că pe 10 ianuarie curent, MS a anunțat că în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, în sezonul 2022-2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *