Social

Vești bune pentru moldoveni! Vor efectua anumite plăți și vor putea prezenta actele pe suport electronic

Aplicația mobilă EVO ar urma să fie lansată la sfârșitul anului. Prin intermediul ei, cetățenii Republicii Moldova vor efectua anumite plăți și vor putea prezenta actele pe suport electronic, scrie Realitatea.md.

Conform secretarului de stat de la Ministerul Digitalizării, Mihai Lupașcu, sistemul va reprezenta act confirmativ pentru toate autoritățile din țara noastră. Conform lui, Ucraina are deja o aplicație similară.

„Actele disponibile în aplicația mobilă vor fi echivalate cu actele clasice. (…) Avem exemplul Ucrainei, care are asemenea aplicație și care are succes mare. Dăm cetățenilor un insgtrument simplu de interacțiun cu statul, la fel cum se întâmplă în Ucraina”, a menționat Lupașcu.

Pe lângă prezentarea actelor de identitate, buletinului, permisului de conducere sau pașaportului, prin intermediul aplicației cetățenii vor putea face și plăți către autoritățile publice. Ulterior, urmează să fie introduce și noi funcții, care să faciliteze interacțiunile populației cu instituțiile statului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *