Ucraina

Vești bune pentru Ucraina. Ministrul canadian al apărării: Kievul va primi 200 de transportoare blindate Senator

Ministrul canadian al apărării, Anita Anad s-a dus la Kiev pentru a discuta cu liderii ucraineni și a anunțat furnizarea a 200 de transportoare blindate Senator, parte a unui nou pachet de asistență militară pentru Ucraina.

În cadrul unui comunicat de presă, ministerul canadian al apărării a precizat că ucrainenii au cerut în mod special aceste vehicule.

Anita Anand se întâlnește la Kiev cu omologul său Oleksii Reznikov și cu alți înalți oficiali ucraineni.

„Pachetul de asistență (privind blindatele Senator) este în valoare de peste 90 de milioane de dolari și este alocat ca parte a unui program adițional de ajutor de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina anunțat de premierul Trudeau în noiembrie 2022”, se mai menționează în comunicatul canadienilor.

Informația vine la doar două zile după ce britanicii au spus că, pe lângă o companie de tancuri Challenger 2, vor furniza Ucrainei câteva sute de blindate, inclusiv modelul Bulldog.

Tot luna aceasta, SUA au anunțat că trimit Ucrainei blindate de luptă Bradley (cel mai probabil 50 de unități), iar Germania că va furniza 40 de blindate de luptă Marder în primul trimestru al acestui an.

În plus, Franța a spus că va dota armata ucraineană cu un număr neprecizat de tancuri ușoare AMX-10 RC.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *