Social

Vești bune pentru viitorii șoferi! Procedura de examinare medicală a conducătorilor auto pentru obținerea permisului de conducere – simplificată

Procedura de examinare medicală a conducătorilor auto și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere a fost simplificată. Examinările și certificatele necesare vor fi făcute de medicul de familie. Schimbarea este valabilă pentru permisele din grupa I, adică categoriile AM, A1, A2, A, B1, B și șoferi amatori.Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, transmite Nordnews.

 „Examinarea conducătorilor de vehicule și a candidaților va fi efectuată de către medicul de familie, la cererea solicitantului. Informația privind problemele de sănătate mintală sau cele legate de consumul de droguri și alcool va fi furnizată medicilor de familie de Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie, în baza solicitării acestuia, în termen maxim de trei zile lucrătoare”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.

Astfel, în cazul în care medicul de familie constată că solicitantul suferă și/sau se află sub supraveghere medicală pentru una sau mau multe afecțiuni sau constată riscuri și pericole care pot apărea în timpul conducerii vehiculelor, acesta va fi consultat de Comisia medicală teritorială de examinare a conducătorilor auto, care include specialiști de profil îngust.

În ceea ce privește obținerea permisului de conducere din grupa II profesioniști, examinarea medicală se va realiza, în continuare, în cadrul comisiilor teritoriale de examinare medicală a conducătorilor auto.

În cadrul acestor comisii, vor trece examenul medical și persoanele care nu sunt înregistrate pe lista unui medic de familie.

De asemenea, ministerul Sănătății menționează că noile măsuri introduse vor intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *