Comentariu

Vești de la Mitropolia Moldovei: Cele ZECE PORUNCI vor fi modificate!

Astfel, potrivit experților imobiliari, casa în care locuieşte episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel costă 90 mii euro, casa în care locuiește secretarul Mitropoliei Moldovei, Cheibaș, costă între 120 și 150 mii euro, iar vila Înalt Preasfinţitului Vladimir de lângă Nimoreni (Ialoveni) costă în jur de 150 de mii de euro. 

După apariția acestor informații, mai mulți preoți de vază din cadrul Mitropoliei Moldovei au propus amendarea Bibliei în scopul redactării celor ZECE PORUNCI. Înalt Preasfințitul Vladimir a declarat recent că unele din cele ZECE PORUNCI sunt depășite de timp. „Timpurile noi, pe care le trăim azi, reclamă o altă viziune asupra noțiunilor de morală, cinste, sărăcie și bogăție. Slujitorii Bisericii nu trebuie să fie limitați în acumularea bogățiilor pe această lume. Dacă citim atent ce a spus Mântuitorul, putem trage concluzia că îndemnul de a nu aduna bogății pe această lume se referă doar la enoriași, nu și la preoți”, a subliniat Înalt Preasfințitul. Pornind de la această nouă abordare, conducerea Mitropoliei R. Moldova s-a adresat Patriarhiei de la Moscova cu propunerea să accepte o nouă redacție a celor ZECE PORUNCI. Astfel, porunca a 8-a, SĂ NU FURI, urmează a fi înlocuită cu porunca SĂ NU CITEȘTI PRESA. În viitorul apropiat, au declarat surse din cadrul Mitropoliei, urmează a fi redactate (ori chiar excluse cu totul) poruncile 7. SĂ NU FII DESFRÂNAT și 10. SĂ NU POFTEȘTI FEMEIA APROAPELUI TĂU.

Amintim cititorilor că prima poruncă (EU SUNT DOMNUL DUMNEZEUL TĂU, SĂ NU AI ALȚI DUMNEZEI AFARĂ DE MINE) Mitropolia Moldovei a anulat-o încă în perioada guvernării Voronin.

(Agenția de știri „Nesfântul Cheibași Marcheliteanu”)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *