Politică

Vești proaste pentru Plahotniuc și Șor. Marea Britanie impune sancțiuni împotriva oligarhilor fugari

Fugarii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor au fost vineri, 9 decembrie, sancționați de Guvernul Marii Britanii în temeiul Regulamentului privind sancțiunile anticorupție din Marea Britanie.

Astfel, orice active deținute de Plahotniuc sau Șor în Marea Britanie, sau în oricare dintre Teritoriile de peste mări ale Marii Britanii precum Insulele Virgine Britanice sau Insulele Cayman, vor fi înghețate, transmite Jurnal.md.

De asemenea, cetățenilor Marii Britanii li se va interzice toate tranzacțiile economice cu oricare dintre persoanele sancționate cărora li se refuză intrarea în Marea Britanie.

„Astăzi, de Ziua Mondială Anticorupție, aceste desemnări de sancțiuni oferă dovezi suplimentare ale angajamentului nostru de a combate corupția la nivel înalt în toate părțile lumii. Este, de asemenea, dovada angajamentului nostru continuu de a transforma Regatul Unit într-un teritoriu ostil pentru finanțe ilicite. Continuăm să ne bucurăm de o cooperare excelentă cu partenerii noștri moldoveni în progresul tuturor cererilor de asistență juridică reciprocă între cele două țări. Împreună, suntem dedicați combaterii corupției”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău.

Vă amintim că, la 26 octombrie, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a anunțat sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, dar și a mai multor entități și persoane asociate acestora, pentru acțiuni legate de corupție sistemică și interferență în alegeri, susținute de Kremlin. Astfel, orice active în proprietatea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, care se află în SUA, sau sunt deținute sau controlate de alte persoane în SUA, sunt blocate și trebuie raportate către Biroul de control al activelor străine al Trezoreriei SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *