Social

Vești rele pentru pasageri! Prețurile pentru biletele de avion s-ar putea majora în perioada de vară

Prețurile pentru biletele de avion s-ar putea majora în perioada de vară, a anunțat vineri directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile (AAC), Victor Neaga, transmite Ziarul Național.

Cauza scumpirii este perturbarea temporară a activității Aeroportului Internațional Chișinău, cauzată de retragerea companiei aeriene maghiare Wizz Air și de dificultățile financiare cu care se confruntă compania Air Moldova.

Victor Neaga a dat asigurări că situația nu va fi de lungă durată, pentru că R. Moldova este atractivă pentru operatorii străini.

„În perioada 20 aprilie – 31 mai, au fost anulate doar zborurile operate de compania aeriană Air Moldova. Dacă luăm în considerare și perioada lunii mai, avem aproximativ 20 – 30 de mii de pasageri care au fost afectați. Suntem acum în sezonul de vară și este posibil ca până în luna septembrie prețurile pentru biletele de avion ar putea fi mai ridicate decât pe parcursul anului”, a declarat Neaga.

Ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a adăugat că Guvernul discută în prezent cu operatori străini pentru a-i atrage pe piața din Republica Moldova.

„Discutăm cu operatorii de servicii aeriene, inclusiv cu Wizz Air, suntem aproape pe ultima sută de metri de a lua o decizie definitivă. Celor de la Wizz Air le-am prezentat date care demonstrează că spațiul nostru aerian este sigur, așteptăm un răspuns din partea lor. Discutăm și cu Ryanair, o companie aeriană irlandeză. Republica Moldova nu este o autoritate care stabilește tarife la astfel de servicii. Taxele sunt stabilire în baza principiului de concurența liberă”, a conchis Lilia Dabija.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *