Actualitate

Veteranii războiului de pe Nistru vor putea privatiza locuințele

Potrivit modificărilor, articolul 17 se completează după cuvintele „participanților la acțiunile de luptă din Afganistan” cu textul „și Războiului de pe Nistru”. Astfel, toți participanții la Războiul de pe Nistru vor avea posibilitatea să-și privatizeze locuințele oferite de stat în perioada respectivă.

Totodată, conform amendamentelor, de această oportunitate vor beneficia și familiile cetățenilor care au fost nevoiți să-și părăsească domiciliul din raioanele de est ale R. Moldova și nu au avut posibilitatea să revină la locul de trai precedent.

Cheltuielile materiale pe care le va suporta statul de la privatizarea locuințelor respective nu sînt semnificative, deoarece persoanele social-vulnerabile de regulă cad sub incidența cetățenilor care primesc suport din partea autorităților.

Scopul modificărilor articolului 17, cu privire la privatizarea fondului de locuințe este de a îmbunătăți cadrul legislativ vizavi de actele normative, prevăzut de Convenția pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților Fundamentale ale Omului și Constituția R. Moldova. 

infomoldova.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *