Actualitate

Vezi cine a câștigat Cupa Moldovei la tenis de masă

Olga Blizneţ a intrat în posesia trofeului fără a suferi nici o înfrîngere, deşi a avut multe emoţii în ultima partidă a turneului disputată în compania concitadinei Ecaterina Şmîganovscaia. La scorul 2-2 în setul decisiv, al cincilea, a fost multă vreme un echilibru de forţe pe tabela de marcaj (8-8, 9-9, 10-10, 11-11, 12-12), ca pînă la urmă să învingă cu 14-12 Olga Blizneţ.

”Mă antrenez zilnic cu Ecaterina şi ea îmi ştie stilul de joc, s-a acomodat cu maniera mea. Acesta-i motivul scorului strîns înregistrat”, a declarat pentru Agenţie la finele concursului Olga Blizneţ.

Locul doi a revenit Gabrielei Drăgănel din Călăraşi, iar pe locul trei s-a clasat Ecaterina Şmîganovscaia.

Turneul masculin a fost şi mai disputat, captivant. Soarta primului loc s-a decis în meciul Denis Ţărnă – Cristian Chiriţă (Chişinău). Învingătorul în această partidă devenea posesorul Cupei. La scorul 2-0 Cristian Chiriţă a redus din handicap (2-1) în setul al treilea printr-un supraefort. În setul al patrulea Denis Ţărnă conduce cu 5-1, este apoi egalat (6-6) după care preia iniţiativa, 9-7 şi încheie victorios cu scorul 11-7.

Locul doi în clasament i-a revenit lui Veniamin Dubrovin, care a fost secundat la acest turneu de fratele Vsevolod Dubrovin. ”M-a ajutat mult acest fapt. Asta pentru că şi el joacă foarte bine, dar mai ales pentru că este un bun psiholog”, a declarat Veniamin Dubrovin.

Pe locul trei s-a clasat Cristian Chiriţă. ”Este un loc bun dacă ţinem cont de vîrsta lui încă fragedă (13 ani). Nu-i ajunge încă forţă, îi lipseşte o condiţie fizică mi bună”, astfel a comentat evoluţia lui antrenorul Natalia Smirnova. 

Turneul a fost de selecţie în vederea calificării în lotul naţional pentru a participa la Campionatul Mondial din anul curent, care se va desfăşura la primăvară la Tokio (Japonia). Indiferent de rezultatele ce le vor înregistra la ultima etapă de promovare – campionatul naţional – membri ai selecţionatei Moldovei au devenit deja Denis Ţărnă şi Olga Blizneţ. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *