Timpul Liber

Vezi imaginea care a câştigat premiul întâi din 10.000 înscrise în cursă

Fotograful chinez Chan Kwok a reuşit să surprindă o imagine dezolantă în inima Nepalului, unde doi băieţei răscolesc între munţii de saci de gunoi ca să poată supravieţui.

Dintre atât de multe imagini impresionante, fotografia lui Kwok a reuşit să emoţioneze cu adevărat juriul. "Fotografia a fost făcută în Kathmandu, capitala Nepalului, unde i-am găsit pe cei doi băieţi care locuiau în apropierea gropii de gunoi împreună cu bunica lor", a explicat fotograful câştigător. Cei doi fraţi erau obligaţi să răscolească zi de zi groapa de gunoi în căutarea unor bunuri pe care le puteau revinde. "Dacă se întorceau cu mâna goală, bunica lor îi certa urât de tot", a mai adăugat Kwok. Fotograful a aflat că cei doi nu au reuşit să găsească nimic bun de câteva zile şi că le-a dăruit chiar el bani şi ceva de mâncare. Kwok speră ca fotografia sa să poată aduce o schimbare în viaţa subiecţilor săi. "Este foarte important pentru mine că fotografia mea va putea fi văzută de lumea întreagă", a mai adăugat acesta. "Este o imagine foarte grafică care surprinde foarte bine lipsa unui cămin, a abandonului. Împreună cu munţii de gunoaie de pe fundal, leagă ideea abandonului cu degradarea mediului înconjurător", a explicat preşedintele juriului, Lord Smith.

Alte imagini intrate în concurs.

Un ţărm din Marea Britanie, unde eroziunea coastei se află într-o stare atât de avansată încât se apropie cu viteză de locuinţele oamenilor.

Un ţipar îşi lasă colţii terifianţi curăţaţi de către un crevete, pregătindu-se pentru o următoare victimă.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *