Actualitate

Viceministrul de externe a R. Moldova în vizită la CARTIERUL GENERAL AL NATO

Andrei Popov a participat, de asemenea, la o reuniune a Comitetului reprezentanţilor permanenţi adjuncţi, la care a discutat progresele înregistrate de Republica Moldova în implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) RM-NATO, situaţia politică din RM, priorităţile politicii externe, precum şi perspectivele reglementării conflictului transnistrean.

Viceministrul moldovean a trecut în revistă acţiunile întreprinse de ţara noastră în cadrul IPAP şi a subliniat intenţia autorităţilor moldoveneşti de a continua procesul de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare al RM, cu scopul edificării capacităţilor adecvate pentru a răspunde la noile riscuri şi provocări, consolidării securităţii RM şi cetăţenilor săi. Totodată, au fost examinate posibilităţile de obţinere a asistenţei NATO pentru promovarea reformelor, printre priorităţi fiind accentuată şi necesitatea finalizării Proiectului de distrugere a pesticidelor şi substanţelor chimice periculoase în RM.

În cadrul unei întrevederi cu ambasadorii statelor neutre şi nealiniate pe lîngă NATO (Austria, Elveţia, Finlanda, Suedia şi Malta), oficialul moldovean a făcut un schimb de opinii despre experienţa statelor neutre şi nealiniate în cooperarea lor cu Alianţa Nord-Atlantică.

În aceeaşi zi, viceministrul Andrei Popov a avut o întrevedere cu Gunther Sleenwagen, Şeful Departamentului Europa Centrală şi de Est din cadrul Serviciului Public Federal Afaceri Externe, Comerţ Extern şi Cooperare pentru Dezvoltare al Regatului Belgiei. Au fost discutate posibilităţile de sprijin de către Belgia a eforturilor de integrare europeană ale RM, de dezvoltare a dialogului politic şi cooperării comercial-economice moldo-belgiene.

Via Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *