Actualitate

Viceministrul Mediului este DERANJAT de inițiativa de a SALVA râul Bâc

Tinerii au discutat, ulterior, cu viceministrul Mediului, Chirică Lazar, şi alţi reprezentanţi ai ministerului, unde au avut oportunitatea unui schimb de opinii vis-a-vis de stare râului Bâc şi le-au propus un şir de recomandări, printre care penalizarea încălcării legislaţiei de mediu, restabilirea fâşiilor de protecţie, renovarea staţiilor de epurare ş.a.

În cadrul discuțiilor, viceministrul Mediului Lazar Chirică s-a arătat nemulțumit de inițiativa tinerilor și a menționat că în râul Bâc, pe porţiunea municipiului Chişinău, există o abundenţă de peşti şi broaşte ţestoase şi nu ar fi semne de alarmă.

Totodată, Lazar Chirică confirmă că Ministerul Mediului cunoaşte toţi agenţii economici care deversează ape uzate și alte deșeuri în râu, însă fiind întrebat de ce nu rezolvă problema, acesta a spus că nu poate închide acele întreprinderi.  

De altfel, Chirică, fiecare organizaţie a societăţii civile sau cetăţean a RM trebuie să-şi ceară voie de la Ministerul Mediului în a întreprinde acţiuni relevante protecţiei mediului.

Sursă video: Raisa Răzmeriţă 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *