Politică

Vicepremierul Nicu Popescu pleacă la Bruxelles pentru a promova aderarea R. Moldova la UE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles în scopul de a promova aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și de a discuta despre progresele semnificative realizate de țara noastră, a declarat vicepremierul pe pagina sa de Facebook.

Astfel, în cadrul vizitei, vicepremierul va avea întrevederi cu înalți oficial europeni, precum Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, și alți reprezentanți din cadrul instituțiilor europene, potrivit Radiomoldova.

Vizita are loc înainte de publicarea raportului Comisiei Europene (CE) privind extinderea, care va fi prezentat în prima jumătate a lunii noiembrie.

Vă amintim că Republica Moldova a obținut statutul de stat candidat la aderarea Uniunii Europene în luna iunie 2023. Acest statut nu oferă calitatea de stat membru al UE, întrucât cea din urmă presupune parcurgerea unei proceduri complexe. Republica Moldova s-a angajat să îndeplinească un șir de condiționalități pentru ca UE să înceapă negocierile de aderare. Autoritățile de la Chișinău speră că acest lucru să se întâmple până la finele acestui an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *