CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Vicepreședintele Comisiei Europene: Putin a pierdut deja războiul, ca Hitler în 1943

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat pentru ziarul belgian Nieuwsblad, că președintele Rusiei, Vladimir Putin se află acum în aceeași poziție în care era Fuhrerul nazist Adolf Hitler în 1943. Adică a pierdut deja războiul, dar luptele sunt departe de a se termina, scrie Adevarul.ro.

„Rusia este acum un stat paria pe scena internațională. Sancțiunile mușcă greu – îndrăznesc să spun. Războiul costă o grămadă de bani. Și Putin a pierdut deja. S-a înșelat în privința rezistenței ucrainenilor. Pentru că nimeni nu mai îndrăznește să-i spună întregul adevăr, inclusiv despre starea armatei sale, care a fost distrusă de ofițerii corupți”, a spus Frans Timmermans.

El crede că poziția lui Putin acum este aceeași cu cea a lui Hitler când „a pierdut războiul la sfârșitul anului 1943 și a mai durat doi ani”. De aceea este sigur că Putin va aduce mai multă durere Ucrainei.

„Putin poate face ravagii foarte mult timp. De aici și bombardarea infrastructurii energetice a Ucrainei cu intenția de a reduce oamenii la o astfel de sărăcie încât milioane de ucraineni să fugă în Europa“, crede vicepreședintele Comisiei Europene. 

„Liderul de la Kremlin folosește energia, precum și migrația, ca o armă împotriva noastră, pentru că știe că suntem vulnerabili în aceste două probleme și putem fi divizați, în speranța că forțele politice în care a investit de mulți ani, vor primi mai multă putere politică în statele membre UE“.

Totodată, el este convins că Putin poate fi oprit doar prin conștientizarea că Occidentul nu se va preda indiferent de situația de pe câmpul de luptă.

„De îndată ce Putin și Lavrov încep să creadă că apar crăpături pe front, vor putea rezista și mai mult. Trebuie să menținem rândurile strânse, să menținem un front comun cu americanii și să continuăm să sprijinim Ucraina financiar și militar”, a îndemnat Timmermans.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *