Actualitate

Victimele incendiului de la cafeneaua „La Soacra” vor primi ajutor din partea Primăriei Chișinău

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat în cadrul ședinței de astăzi a primăriei că de ajutor vor beneficia și copiii acestor victime. Astfel, aceștia vor primi cîte o mie de lei lunar pînă la finele anului curent.

„Fondul de rezervă al Primăriei a adoptat deja o decizie privind acordarea ajutorului material victimelor deflagrației de la cafeneaua „La Soacra”, pentru compensarea pierderii capacității de muncă. Acești bani vor fi folosiți la tratamentul de recuperare, la procurarea medicamentelor necesare și la întreținerea familiilor acestor persoane”, a precizat Chirtoacă.

Pe 9 ianuarie curent un incendiu puternic s-a produs în cafeneaua „La Soacra” din Piaţa Agroalimentară Centrală a capitalei, după ce în local a explodat o butelie cu gaz. Au avut de suferit 13 persoane, toate fiind spitalizate. Patru dintre acestea au decedat.

Pe acest caz oamenii legii au deschis un dosar penal, iar în luna mai curent, administratoarea localului a fost condamnată la 4 ani şi o lună de închisoare. Aceasta a fost găsită vinovată de încălcarea regulilor de protecţie a muncii. 

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *