Finanţe

Victor Bodiu a fost scos de la conducerea BEM

Potrivit agenţiei "Infotag", 100% dintre acţionarii care au participat la adunarea generală extraordinară a BEM din 12 iulie au votat unanim încetarea anticipată a mandatului membrilor Consiliului, Victor Bodiu şi Veaceslav Mămăligă. Acţionarii au votat unanim şi noua componenţă a Consiliului de Administraţie, din care fac parte Mihai Hîncu, Svetlana Besarab, Marina Covaci, Elena Matveeva şi Angela Voronina.

"Banca a intrat în albia normalităţii, înregistrând rezultate stabile la toţi indicatorii. Da, problema cu capitalizarea ВЕМ nu a fost rezolvată deocamdată, dar aceasta o pot decide deja acţionarii, într-o atmosferă liniştită", a spus Bodiu, lăsînd să se înţeleagă că nu i-a fost uşor să cumuleze funcţiile de secretar general al Guvernului cu preşedinţia Consiliului de acţionari al băncii.

În viziunea secretarului general al Guvernului, Mihail Hîncu este o persoană de compromis la preşedinţia Consiliului, avînd în acesta doi reprezentanţi ai statului care deţine un pachet de 56% şi doi reprezentanţi ai acţionarilor minoritari.

"Reprezentînd în postul de preşedinte al Consiliului interesele tuturor acţionarilor ВЕМ, domnul Hîncu va avea votul decisiv în cazul în care vor exista chestiuni discutabile", a conchis Victor Bodiu.

Mihail Hîncu este vicepreşedintele Confederaţiei Sindicatelor din R.Moldova.

Sursa: Noi.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *