Sport

Victoria boxerului moldovean Galogoț în faza inaugurală a Campionatului European

El a fost declarat cîștigător cu scorul 2-1 în meciul disputat cu Hassan Amzile (Franța).

Coechipierul Mihail Cvasiuc, 60 kg, care a debutat la acest turneu, a cedat cu același scor în partida desfășurată în compania lui Edgaras Skudelis din Lituania.

Astăzi în concurs se vor încadra Vasile Belous și Victor Carapcevschi. Vasile Belous, 69 kg, va boxa cu italianul Vincenzo Arecchia, iar Victor Carapcevschi, 75 kg – cu Leon Chartol din Suedia.

Lotul național este prezent la această ediție a Europenelor cu boxeri la toate categoriile de greutate. „Obiectivul trasat este să obținem două medalii și cât mai multe calificări la Campionatul Mondial din anul curent. Pentru aceasta este necesar ca fiecare membru al lotului să se califice în sferturile de finală la Europene, pentru a fi admis să concureze la Mondiale, unde vor fi puse în joc biletele de acreditare la Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016)”, a declarat pentru agenție în ajunul deplasării antrenorul lotului moldovean Petru Caduc.

Din echipa națională mai fac parte următorii pugiliști: Lilian Ivanov (49 kg), Alexandru Rîșcan (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg), Andrei Zatușevschi ( kg), Mihail Muntean (91 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg).

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

Campionatul European se va încheia pe 15 august. La ediția curentă participă 241 boxeri din 37 de țări.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *