Externe

Victoria Nuland și-a cerut scuze pentru remarca „fuck the EU”

“Ea (Nuland) s-a aflat în contact permanent cu omologii ei din UE şi, desigur, că şi-a cerut scuze", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki, într-o conferinţă de presă. Psaki a evitat să comenteze în legătură cu expresia concretă folosită de Nuland, subliniind că era vorba de o “conversaţie diplomatică privată". Totuşi, Psaki a ţinut să sublinieze că faptul că înregistrarea a ajuns pe Youtube şi a fost difuzată sub forma unui video cu subtitrare în limba rusă marchează “un nou nivel, foarte jos, al tacticilor ruseşti", potrivit agenției EFE.

În timpul conversaţiei, Nuland îi spune lui Pyatt că a aflat că secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, este pe punctul să numească un fost ambasador olandez la Kiev, Robert Serry, în calitate de reprezentant al său în Ucraina, la recomandarea subsecretarului general al ONU pentru afaceri politice, Jeffrey Feltman. “El (Feltman) a obţinut ca atât Serry, cât şi Ban Ki-moon să fie de acord cu sosirea lui Serry, luni sau marţi. E minunat că ONU ne va ajuta să așezăm lucrurile și să învățăm minte UE (fuck the EU)", spune Nuland.

Discuţia dintre Nuland şi Pyatt i-a făcut pe unii să acuze SUA că ar încerca să se implice în formarea viitorului guvern din Ucraina, în funcţie de interesele americane, dat fiind că Nuland se opune ferm unuia dintre liderii opoziţiei, Vitali Kliciko, pe care pare a nu-l agrea. “Nu cred că Kliciko ar trebui să intre în guvern. Nu cred că este necesar. Nu mi se pare o ideea bună", afirmă diplomata americană despre fostul campion la box, în prezent lider al formaţiunii de opoziţie UDAR.

Sursa: EVZ
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *