CSI / Rusia

Victorie aşteptată a candidaţilor pro-Kremlin la primele alegeri locale de la începutul războiului din Ucraina

Candidaţii susţinuţi de Kremlin au obţinut victoria, aşa cum era de aşteptat, la primele alegeri locale din Rusia de la începutul războiului din Ucraina, relatează luni, 12 septembrie, dpa, citând agenţiile de presă de stat ruse și Agerpres.

Toţi cei 14 guvernatori în exerciţiu care candidau pentru un nou mandat şi-au menţinut posturile, iar partidul Rusia Unită şi-a păstrat majoritatea în aproape toate legislativele regionale şi locale.

Alegătorii din peste 80 de regiuni ruse, au fost chemați la vot de vineri până duminică.

Observatori independenţi ai organizaţiei Golos au denunţat numeroase semne de fraudă, dar autorităţile ruse au raportat că nu au fost înregistrate încălcări majore ale regulilor electorale, relatează sursa citată.

Înainte de scrutin, militanţi ai opoziţiei s-au plâns că nu li s-a permis participarea la cursă unor candidaţi deși au luat poziție împotriva războiului Rusiei din Ucraina.

Cel mai bun rezultat dintre guvernatori a fost obţinut de liderul republicii siberiene Buriatia, Aleksei Tsidenov, cu 86,23%, iar cel mai modest, din punctul de vedere al Kremlinului, a fost realizat de Aleksandr Brecealov, guvernatorul republicii Udmurtia, pe Volga, cu 64,38% din voturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *