Moldova

Victorii moldoveneşti în lanţ la Mondialele de box

Desfăşurarea Mondialului de box din Azerbaidjan, rezervat tineretului a fost amânată din data de 23 pentru data de 25 aprilie, în legătură cu erupţia vulcanică din Islanda. În lupta pentru locurile premiante din cele 11 categorii de greutate sunt angrenaţi 500 sportivi din 96 de ţări. Lotul tricolorilor este present în efectiv complet şi a obţinut rezultate excepţionale în primele două zile de concurs.

Primele două categorii de greutate au adus şi primele victorii pentru pugiliştii moldoveni. Printre sportivii cu greutate de până la 57 kg, unde s-au înregistrat 58 de participanţi, conaţionalul nostru Dumitru Galagot, a trecut de croatul Ivan Ndjegac cu scorul de 11-2. La 69 kg, Petru Ciobanu l-a destrămat (39-2) pe adversarul din Barbados, Leonard Harewood.

A doua zi, moldovenii au mai obţinut trei victorii. Vadim Ivaniuc (54 kg), l-a învins, într-o dispută incandescentă, pe Riyad Hossien din Bangladesh, scor 6-5. La 60 kg, Petru Ursu nu a lăsat nici o şansă nord-coreeanului Jong Hiok Ri (11-1), iar în categoria de 81 kg, Gleb Sapoval a trecut de Dmitri Bandarenka (Belarusi), cu rezultatul de 11-2. Unica înfrângere moldovenească înregistrată în primele două zile de concurs, îl are protagonist pe Sergiu Godlevski, care a fost învins de polonezul David Jagodzinski (3-15).

Este de remarcat că Mondialul de box din Baku (categoria de vârstă 17-18 ani) reprezintă unicul turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice de Juniori, Singapore-2010.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *