DIVERSE

(VIDEO 3D)„Portocala” a învins cu noroc: Olanda – Danemarca 2-0

În primele 45 de minute, Olanda s-a mulţumit să-şi manifeste superioritatea calitativă doar printr-o posesie consistentă. Ocaziile de gol au apărut greu, iar mijlocul ambelor echipe a chinuit ofensiva cu baloane greu utilizabile.

Sneijder a primit sarcina pasei decisive, dar nu a putut să-şi ridice evoluţia la nivelul celor din tricoul lui Inter. Bendtner (27) şi Kahlenberg (38) puteau forţa surpriza, dar reluările lor s-au mulţumit să creeze suspans.

La reluare, hazardul a deschis meciul. Centrare de pa partea stângă a lui Van Persie, Simon Poulsen încearcă să respingă, dar o face defectuos, mingea sare în Agger şi, apoi, în poarta daneză. De aici, meciul e cu totul altul. Tot Van Persie iroseşte o şansă imensă în minutul 52, iar Van der Vaart are execuţia meciului cu jumătate de oră înainte de final. Mijlocaşul lui Real Madrid a reluat cu călcâiul, din prima, o centrare de pe partea stângă, şi l-a întins spectaculos pe Sorensen.

În minutul 67, Bert van Marvijk a decis să-l scoată din teren pe Van der Vaart pentru a-i da finalul de meci tânărului Elia. Jucătorul lui Hamburg a fost protagonistul mai multor faze spectaculoase în banda stângă. Mai întâi, a trecut superb de doi adversari pentru a-i pasa lui Van Persie, care a ratat din poziţie favorabilă, apoi a fost decisiv la golul de 2-0, marcat de Kuyt, în minutul 85. Sneijder găseşte un assiste perfect, Elia scapă în zonă centrală, trimite în bară, iar Kuyt reia simplu pentru desprindere.

Danezii s-au remarcat doar la schimbări şi nu au putut să atingă în nici un moment consecvenţa tabelei. Olanda a evoluat sigur, şi-a permis să creeze spectacol după ce a deschis scorul şi arată că are de partea sa argumente importante în cursa pentru medalii.

Sursa: gsp.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *