DIVERSE

(VIDEO 3D)„Supervulturii” au pierdut în inferioritate: Grecia – Nigeria 2-1

Antrenorii celor două reprezentative nu ne-au surprins prin cele câteva schimbări operate în comparaţie cu primele meciuri ale acestor echipe. Otto Rehhagel, care este tot mai mult criticat în ţara sa (şi nu doar), a retras din lotul de bază pe Seitaridis, Charisteasşi Samaras. Dar iată pe Karagounis nu s-a decis să-l schimbe, deşi, după înfrângere de la Coreea de Sud, acesta din urmă nu fusese „scuipat” în presă doar de cei leneşi. Vizavi-ul germanului, printre altele, decanul de vârstă al antrenorilor de la acest Mondial, de asemenea nu a evitat modificări de lot.Lars Lagerback a schimbat doar doi jucători de câmp.

Din startul partidei, cei 22 de jucători au jucat într-un ritm liniştit, de parcă la activul ambelor combatante erau deja câte şase puncte şi ele trebuiau să facă doar un simplu act de prezenţă. Elenii chiar îşi permiteau să păşească pe teren în loc să alerge după deschiderea tabelei. Nigerienii însă, după vreo şapte minute au apăsat pe accelerator. Încercau să pătrundă în careul portarului Tzorvas de pe extreme, lansau centrări în careul advers, doar că aceste acţiuni erau absolut inutile, deoarece europenii în lupta aeriană rămân a fi practic invincibili. Desigur, „vulturilor” le-a lipsit enorm la mijlocul terenuluiun jucător de calibrul lui Okocha, căruia chiar se gândeau să-i propună revenirea în fotbalul mare pe parcursul Mondialului. Dar şi fără playmaker, nigerienii au reuşit să marcheze. În minutul 14, defensiva elenă a comis o greşeală în apărare. Nigerienii au primit dreptul la o lovitură de pederapsă de la aproximativ 30 de metri.Kalu Uche a centrat spre poarta adversă, Alexandros Tzorvas s-a dezorientat şi a scăpat un gol stupid: 0-1!

Şi după acest episod, cele două echipe au continuat să se plimbe agale pe teren, creându-se impresia că nugerienii vor să-şi conserveze rezultatul, iar elenii nu reuşeau să creieze nimic periculos la poarta lui Vincent Enyeama. Şi atunci în ajutorul europenilor au venit „amicii” de pe continentul negru. Mai bine zis unul dintre ei. Mijlocaşul Sani Kaita a intrat în dispută cu Torosidis, i-a aplicat acestuia o lovitură cu piciorul şi a fost imediat eliminat. Timonierul grecilor imediat l-a aruncat în luptă încă un atacant Samaras şi cursul jocului s-a schimbat. Nici ocaziile la poarta africanilor nu s-au lăsat mult aşteptate. Gekas, Karagounis, Samaras s-au întrecut în ratrări, dar totuşi, până la pauză Salpingidis a şutat puternic de la 20 de metri, iar mingea deviat în plasă de la Lukman Haruna, la vestiare echipele plecând cu un scor egal de 1-1.

În mitanul secund, timonierul suedez al Nigeriei l-a schimbat pe Odemwingie cu Obasi pentru a acutiza jocul pe extreme, însă grecii, struniţi la vestiar de Rehhagel, au pornit tot mai mult să preseze defensiva africană, şi ocaziile de a înscrie din nou în poarta lui Enyeama au reapărut, deşi nu în număr mare.

Timpul trecea nemilos, grecii tot mai mult îi „împingeau” pe africani în propriul careu, însă portarul nigerienilor salva minge dulpă minge. Dar şi el a cedat în minutul 71, când elenii au executat un corner, Tziolis a şutat puternic, iar Torosidis a preluat cu succes de la scurtă din careu: 2-1.

Golul lui Torosidis nu a schimbat atmosfera din teren. Până la finalul meciului, echipele au jucat anost şi plictisitor. Grecii au învins însă unicul fotbalist din acest meci care merită să evolueze în play-off, este goalkeaperul Vincent Enyeama.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *