DIVERSE

(VIDEO 3D)Zerourile calificării: Paraguay – Noua Zeelandă 0-0

De altfel, de la neo-zeelandezi alt stil de joc nici nu era aşteptat. Dacă un asemenea stil le-a adus foloase în disputele cu echipe europene de calibru, inclusiv campioana mondială, de ce atunci să renunţe la el astăzi, când o calificare istorică în optimi se vedea precum lumina de la capătul tunelului. Jocul lor se bazează pe un pragmatism, un caracter de luptă, afişând credinţă în forţă şi insistenţă, în defavoarea tehnicii şi fanteziei. Atunci când ţara ta reprezintă un nume sonor în rugby-ul mondial, aceste calităţi sunt fireşti şi pentru fotbal. În semn de fidelitate, jucătorii din Oceania s-au echipat în culori complet negre – precum renumiţii All Blacks, maeştri ai jocului cu balonul oval. Şi trebuie să recunoaştem că, pe teren, s-a simţit şi acel spirit războinic present în confruntările “taurilor negri”.

Statutul de favorită părea că ar trebui să le permită rapid sud-americanilor să distrugă apărarea adversă, însă ei nicidecum nu se grăbeau să facă acest lucru. Defensiva aglomerată – majoritatea timpului ostilităţile s-au desfăşurat pe jumătatea de teren a neo-zeelandezilor – fotbaliştii din Paraguay iniţial s-au străduit să o devanseze prin centrări pe diagonală, însă, disputele aeriene erau la discreţia fundaşilor. Situaţia în careul neo-zeelandez se înfierbânta doar atunci când adversara exploda prin „un-doi”-uri. Curios lucru, însă această metodă foarte eficientă , americanii nu au utilizat-o de multe ori.

Jocul s-a animat doar spre finalul partidei, când jucătorii de la Antipozi, care nu-şi găseau norocul pe contraatac, au plecat în căutarea victoriei, deja cu toate forţele. Zonele descoperite în defensivă le permiteau fotbaliştilor din Paraguay să replice rapid şi acid, care puteau fi contracarate de fundaşii masivi adverşi, doar prin încălcarea regulilor. Loviturile paraguayene din faze fixe se dovedeau a fi periculoase, însă de fiecare dată, impecabilă a fost prestaţia portarului Mark Paston. De altfel, adversarele nici nu au alergat cu insistenţă după victorie, conştientizând perfect că remiza „albă” convine tuturor. Acest rezultat a confirmat statutul de învingătoare a grupei F pentru Paraguay. Noua Zeelandă, în acelaşi timp a obţinut un rezultat istoric pentru sine la acest turneu, reuşend să nu piardă nici un meci şi să obţină trei puncte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *