MoldovaSocial

VIDEO/ A crezut că va trece neobservat, dar nu a fost să fie. Vameș, prins cu țigări de contrabandă la Leușeni

Miercuri seara, un angajat al Serviciului Vamal a fost prins de colegii săi, în timp ce încerca să scoată ilegal din țară 1 000 de pachete de țigări, ca să le comercializeze în România. Potrivit serviciului de presă al Serviciului Vamal, vameșul a ascuns pachetele de țigări în locuri special amenajate în portiera din spate a unui autombil de model „Toyota Avalon”, cu care se deplasa în țara vecină.

Cazul a fost înregistrat la data de 27 aprilie, la punctul vamal Leușeni, pe sensul de ieșire din țară.

Angajații Vămii au acționat în baza consemnelor stabilite de către ofițerii Direcția integritate și, acționând în baza analizei de risc, totodată au verificat minuțios automobilul împreună cu inspectorii chinologi.

De menționat că șoferul, cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 30 de ani, angajat al Serviciului Vamal, a comunicat că nu are nimic de declarat.

Astfel, în timpul scanării mijlocului de transport au fost observate niște obiecte suspecte în portiera din spate. Vameșii au decis să demonteze portiera, de unde au extras 1 000 pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, țigările erau transportate spre România, ca urmare a fi comercializate.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport – indisponibilizat. Cercetările continuă în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislație.

Direcția integritate și supraveghere a inițiat o anchetă de serviciu în privința angajatului vamal.

Sursa: Replicamedia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *