Politică

VIDEO. A patra încercare de numire a Executivului Găgăuziei a eșuat din nou. „Sunt dezamăgită”

A patra încercare de numire a Executivului Găgăuziei a eșuat din nou. Vineri, 25 august, deputații Adunării Populare de la Comrat s-au întrunit într-o nouă ședință pentru a examina structura și componența Comitetului Executiv al Găgăuziei, iar după aproximativ o oră de dezbateri, noul bașcan Eugenia Guțul și candidații pentru funcțiile în Executiv au părăsit ședința, transmite Vocea Basarabiei.

Astfel, potrivit Gagauzinfo.md, Evghenia Guțul, cu echipa propusă Comitetului Executiv, au părăsit sala de ședințe a Adunării Populare, fără să aștepte măcar o decizie privind structura Comitetului Executiv.

„Această structură este legală, și cred că ar trebui să fie în forma în care este propusă. Stimați deputați, sunt dezamăgită de dumneavoastră și de ședința de astăzi. Voi face cum cred de cuviință, în cadrul legii. Eu nu vreau să mai fiu prezentă la această ședință”, a declarat acesta.

Menționăm că în cadrul ședinței, deputații au criticat-o pe Evghenia Guțul pentru modul în care a fost formată structura Comitetului Executiv.

Vă amintim că la 11 august, Comitetul Executiv al Găgăuziei nu a fost aprobat nici din a treia încercare. Dmitrii Constantinov a încheiat ședința Adunării Populare.

Anterior, se vehicula că membrii Comitetului Executiv nu sunt numiți în funcții pentru că nu cunosc limba găgăuză. Ulterior, Dmitrii Constantinov afirma că este vorba despre erori tehnice, iar la discuții despre competențe lingvistice nici nu s-a ajuns în cadrul ședințelor anterioare a Adunării Populare.

Prevederile din regiune privind dizolvarea Adunării Populare sunt confuze. Ulojenie – legea supremă din autonomie, prevede că bașcanul poate dizolva Adunarea Populară după două încercări de a numi Comitetul Executiv, pe când în Regulamentul de activitate a Adunării Populare aceste prevederi sunt abrogate din 2013, prin decizia instanței.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Si ce se poate intampla daca aia sunt in continuare gagauti ?
    N.B
    GAGAUTA = termen peiorativ in limba romana pentru om slab la minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *