Social

VIDEO/ A primit un colet din Spania în care îl aștepta o „surpriză”. Un tânăr de 24 de ani, reținut de PCCOCS

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală din cadrul Poliției, după ce a fost prins cu cocaină în valoare de aproape 1 milion de lei, ascunsă într-un televizor pe care îl primise din Spania. Tânărul ar avea legătură cu cele nouă persoane reținute pe 18 martie anul curent pentru trafic de droguri, transmite Replicamedia.md.

Astfel, potrivit PCCOCS, bărbatul a fost prins în timp ce transporta spre casă un colet primit din Spania, în care erau camuflate droguri.

Purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, a precizat că suspectului i se incriminează infracțiunea de trafic de droguri. Oamenii legii suspectează că anume la tânărul reținut se adunau cantitățile de droguri, care erau distribuite curierilor din țară.

Fiind luat la întrebări de procurori, bărbatul a declarat inițial că transporta un televizor în interiorul coletului. Însă, în urma verificărilor, oamenii legii au depistat în interiorul televizorului o cantitate de circa 300 grame de cocaină, care pe piața neagră ar valora aproape un milion de lei.

Astfel, în cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliul acestuia din Chișinău, au fost ridicate 1 000 pachețele sigilante pentru comercializarea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, două telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunii, precum și marijuana (depistată inclusiv în ascunzișurile din Chișinău, în care a fost amplasată în scopul comercializării).

Bărbatul a fost reținut ca urmare a altei rețineri anunțate în data de 18 martie 2022.

Atunci, forțele de ordine au reținut alți nouă membri ai grupului criminal organizat care au pus pe roate un „magazin online” de droguri, în care bărbatul avea rol de curier și depozitar.

În cadrul acelui episod, autoritatea de investigație anunțase o captură de droguri, de diferite tipuri, în sumă de 700.000 lei. Ulterior ca reținerii acestuia, procurorii PCCOCS au solicitat și obținut aplicarea arestului preventiv în privința bănuitului, pentru 30 de zile, timp în care acestuia îi vor fi garantate drepturile procedurale, inclusiv prezumția nevinovăției.

Sursa: Replicamedia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *