Social

VIDEO. A racolat doi minori din Capitală să livreze marijuana și hașiș în Bălți, Cahul și Chișinău. Liderul unui grup infracțional – reținut

Ofițerii Direcției antidrog a INI, de comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, anunță reținerea liderului unui grup infracțional, care a racolat doi minori din Chișinău să livreze marijuana și hașiș în Bălți, Cahul și Chișinău.

În luna septembrie 2022, unul din minorii implicați a fost trimis în judecată, pentru distribuirea drogurilor în Grădina Botanică și Parcul Dendrariu din Capitală. Acum, ambii sunt cercetați în stare de libertate, așa cum colaborează cu investigatorii. În privința „angajatorului” la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile.

Schema grupului infracțional funcționa în baza comenzilor primite de la clienți, prin internet și erau gestionate de pe aplicația Telegram. Pentru ca să nu fie tras la răspundere, liderul cu vârsta de 27 de ani își îngropase telefonul într-o fâșie forestieră, de unde îl dezgropa de fiecare dată când comunica cu clienții.

Ulterior, acesta a fost reținut chiar în proximitatea imediată a acestei locații, iar telefonul i-a fost ridicat pentru cercetarea cazului. Suplimentar, la percheziții au fost ridicate cartele telefonice, bancare, plicuri autosigilante pentru droguri, precum și droguri de tip marijuana și hașiș.

Ca o măsură suplimentară de deghizare a „afacerii” lui, bărbatul chiar și pentru cumpărarea en-gross a drogurilor le dădea indicații minorilor să le transporte. În schimb, bărbatul îi remunera pe minori cu a câte 5 dolari americani pentru fiecare ascunziș în care aceștia livrau drogurile.

Ulterior, cei doi complici minori au fost reținuți în flagrant, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, pentru clienți, într-o fâșie forestieră din sectorul Buiucani al capitalei. Investigațiile penale continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Totodată, oamenii legii atenționează persoanele implicate în trafic de droguri, dar le predau benevol autorităților, nu vor fi trase la răspundere penală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *