Ucraina

VIDEO. A.S.I.C.S. alături de poporul ucrainean. Asociația a transmis un nou lot de produse farmaceutice pentru spitalele din Ucraina

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a transmis joi, 23 februarie, un nou lot de produse farmaceutice pentru spitalele din Ucraina. Lotul, în valoare de 500 de mii de lei, este format din produse post-operaționale. Acordul de donație va fi semnat de către Excelența sa, Ambasadorul Marco Șevcenco și președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov, transmite Ziarul Național.

De asemenea, Asociația a oferit și un cec de 10 000 de euro pentru Fundația „Olena Zelenska”. Acești bani vor fi folosiți pentru reconstrucția spitalului din Izium.

„Asociația ASICS oferă o nouă donație pentru spitalele din Ucraina. Acest loc este în valoare de 500 000 de lei și conține produse post-operaționale. Este a treia donație de acest gen pentru spitalele din Ucraina. Valoarea totală a ajutorului medical oferit de A.S.I.C.S. pentru Ucraina este de 1,5 milioane de lei”, a declarat Plamen Milanov.

De asemenea, Asociația se implică și în reconstrucția spitalului din Izium, distrus în timpul bombardamentelor.

„Îi oferim domnului Ambasador Marco Șevcenco un cec în sumă de 10 000 de euro pentru Fundația „Olena Zelenska”. Este vorba despre contribuția Asociației la un proiect internațional de colectare de fonduri pentru restabilirea unui spital din orașul Izium. Noi suntem și vom fi în continuare alături de poporul ucrainean”, a dat asigurări președintele A.S.I.C.S.

Ambasadorul Marco Șevcenco a remarcat faptul că A.S.I.C.S. este aproape de poporul ucrainean în aceste momente grele.

„În Ucraina este un proverb foarte adevărat: „prietenul la nevoie se cunoaște”. Eu deja a treia oară mă întâlnesc cu domnul Plamen Milanov, un prieten adevărat al Ucrainei și R. Moldova. A treia oară sunt onorat să primesc un lot de produse farmaceutice pentru spitalele din Ucraina. A treia oară vreau să mulțumesc din suflet domnului Plamen Milanov și asociației pe care o conduce. Este un gest nobil și generos. Aceste produse farmaceutice vor fi distribuite în spitalele adiacente de zona de luptă, inclusiv la punctele medicale din localitățile recent eliberate. Ucraina știe deja cine îi sunt prietenii și inamicii. Mulțumesc că sunteți de partea noastră, de partea luminii împotriva întunericului”, a subliniat diplomatul ucrainean.

Vă amintim că Asociația A.S.I.C.S. s-a implicat activ și în susținerea refugiaților ucraineni, contribuția sa fiind menționată și de către președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *