Social

VIDEO. Accident în Chișinău. O mașină şi un camion cu cisternă s-au ciocnit puternic

Cu puțin timp în urmă, pe strada Grădina Botanică din Capitală, la intersecţia cu strada Pădurii, s-a produs un accident, între un VW Caddy şi un camion Volvo cu cisternă.

Impactul a fost puternic, dar din fericire nu sunt răniţi, transmite Știri.md cu referire la Piataauto.md.

Camionul vira la stânga, într-o intersecţie în care virările la stânga sunt permise din ambele sensuri. Camionul a înaintat încet, iar şoferul de camion a văzut maşina autorului filmării pe banda dreaptă, ceva mai departe de intersecţie, prin urmare a decis că are timp suficient să vireze. Însă pe banda stângă venea cu viteză un VW Caddy, care a schimbat banda spre dreapta în ultimul moment, călcând şi linia continuă de dinainte de semafor.

Astfel, VW Caddy s-a pomenit pe banda dreaptă, însă în faţa sa camionul deja era în plin proces de virare şi ocupa banda dreaptă. VW a frânat, însă oricum a lovit cu putere camionul în zona frontală dreapta a celui din urmă.

Cine se face vinovat în acest accident, deci? Şoferul de camion, că nu a cedat trecerea celui ce venea din faţa sa? Însă el a cedat-o şi avea vizibilitate pe banda dreaptă, respectiv a făcut manevra atunci când s-a asigurat că e văzut şi că i se permite. Şoferul de VW? Aparent acesta circula la verde şi avea prioritate, dar schimbarea benzii în ultimul moment a fost făcută neregulamentar şi fără a se asigura de ceea ce putea fi în intersecţie înainte. Cert e că ambele vehicule au fost avariate grav şi vor avea nevoie de reparaţii scumpe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *