CSI / RusiaRăzboiROMÂNIAUcraina

VIDEO. Acuzații halucinante promovate de Ambasada Rusiei la București: „Kievul plătește cu organe de ucraineni pentru asistența militară occidentală”

Ambasada Rusiei în România a postat pe pagina de Facebook un ”documentar” în care se susține că militarilor ucraineni răniți li s-ar preleva organele, iar corpurile lor ar fi arse.

Documentarul este intitulat ”Tancuri pentru rinichi”.

Potrivit ambasadei Rusiei, este vorba despre o ”afacere prosperă” a armatei ucrainene, care a primit aprobarea liderilor de la Kiev.

„După ce organele sunt prelevate, corpurile sunt arse, iar familiilor li se spune că cei dragi lor sunt dispăruți în misiune. Aceste proceduri oribile ar fi fost imposibile fără consimțământul liderilor de vârf ai regimului de la Kiev, deoarece au fost oficializate prin lege. Ucraina a devenit o bogăție pentru infractori. Specialiștii în transplantologie ilegală încasează bani uriași și nu au de gând să se oprească”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

De asemenea, propaganda rusă susține în continuare că au fost făcute diverse modificări ale legislației astfel încât să nu mai existe un control al transplanturilor.

„În Ucraina s-au făcut foarte multe pentru a facilita funcționarea acestor specialiști în transplanturi. La 16 decembrie 2021, Rada Supremă a adoptat Legea nr. 5831 de reglementare a problemei transplantului de materiale anatomice umane, care a eliminat cerința unui consimțământ scris și notarial pentru o operație de transplant de către un donator viu sau rudele acestuia. Nu este nevoie de legalizarea notarială a semnăturii unui donator. Mai mult, au permis prelevarea de organe de copii. Procedura de prelevare a organelor de la morții care nu au semnat un consimțământ de donare de organe a fost simplificată și formalizată. Un medic-șef de spital sau un comandant de unitate militară poate da acest consimțământ. Nu doar spitalele de stat, ci și cele private pot efectua operații de transplant. La 14 aprilie 2022, Rada Supremă a adoptat Legea nr. 5610 privind modificările la Codul de procedură penală, care a eliminat TVA de la operațiunile de transplant. Astfel legea a pus capăt oricărui control al situației în acest domeniu. Nimeni nu știe acum ce se întâmplă cu aceste operațiuni de transplant”, se mai arată în mesaj.

Mai mult, ”documentarul” susține că țările occidentale sunt principalii beneficiari ai schemelor ilegale de transplant din Ucraina și că autoritățile de la Kiev sunt dispuse ”să plătească inclusiv cu organe de ucraineni” în schimbul asistenței militare.

„Acest scenariu a fost testat pentru prima dată în Iugoslavia, unde organele prelevate de la morți au fost trimise către primitori din Occident. Kievul este gata să facă orice plată, inclusiv organe de ucraineni, pentru asistența militară occidentală. Țara este literalmente trimisă la măcel. Între timp, organizațiile internaționale relevante continuă să ignore aceste crime evidente. În același mod mai devreme Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie a închis ochii la asemenea crime din Kosovo. Se va pune capăt acestor crime?”, se mai arată în mesajul postat de ambasadă.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ar putea fi adevarat. E cinic. Dar in razboi mor multi oameni si o parte din organele celor decedati pot fi refolosite pt ca sunt corpuri tinere. Dar una-i una si alta-i alta. Ce vreau sa spun cu asta ? Invazia ruseasca este un fapt care a dus inclusiv la ceea ce spune documentarul, daca este adevarat. Cauza este declansata de Rusia si nu poti veni tu, rus, sa acuzi pe ucraineeni de ceea ce tu, rus, ai pornit ! E ca si cum i-ai da vant unei babe pe scari si apoi a acuza-o ca de ce a cazut. Sa stam stramb si sa judecam drept: Rusia este vinovata pt aceste atrocitati ! Nici un ambasador rus nu poate sa rastalmaceasca si sa zica ca sunt vinovati ucraineenii pt ceea ce rusii au pornit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *