Actualitate

VIDEO/ Afaceri ilegale, gestionate din închisoare! Trei deținuți, șantajau femeii cu publicarea imaginilor în ipostaze intime

Ofițerii Direcției criminalitate organizată ai INI și cei de urmărire penală ai DGUP, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au desfășurat peste 20 de percheziții, într-un dosar de șantajare a femeilor cu imagini cu caracter intim, liderii grupului infracțional fiind deținuți în penitenciarele din Lipcani și Rezina, transmite Nordnews.

Astfel, potrivit oamenilor legii, din grupul infracțional făceau parte persoane aflate în detenție și în libertate, atât bărbați, cât și femei. Aceștia comunicau cu victimele printr-o aplicație cu mesagerie criptată, de la care obțineau imagini în ipostaze intime, în baza relației de încredere pe care o dezvoltau. Ulterior, bănuiții creau conturi false pe rețele de socializare, unde-și amenințau victimele că le vor publica imaginile, dacă nu le vor transfera bani – sume care variau între 1.000 și 5.000 de euro, în funcție impresia pe care bănuiții și-o creau despre capacitățile financiare ale victimelor.

Cei trei deținuți cu rol de lideri ai grupului infracțional au vârstele cuprinse între 22 și 28 de ani și au fost condamnați de la un an și jumătate până la patru ani în urmă pentru jaf, furt, violare de domiciliu și conducerea mașinii în stare de ebrietate, care a dus la decesul unei persoane. Urmare a perchezițiilor în celule acestora au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice conectate la internet, carnete cu înscrisuri și diferite accesorii pentru telefonie mobilă.

Potrivit comunicatului Poliției Republicii Moldova, în total, au fost desfășurate peste 20 de percheziții, care au inclus domiciliile și automobilele altor figuranți pe dosar din raioanele Drochia, Dondușeni, Călărași, de unde au fost ridicate inclusiv sume impunătoare de mijloace bănești în valută străină. Oamenii legii consideră că acestea care ar proveni din activitate infracțională și, deci, au fost recunoscute ca corpuri delicte și urmează a fi folosite ca probe în dosarul investigat. 

Procurorii PCCOCS urmează să formuleze și să prezinte învinuirile pentru comiterea infracțiunii de șantaj comis de un grup criminal organizat, timp în care cei vizați se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *