Spectacole

(VIDEO) Află cum a debutat Florin Piersic pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti

Deşi iniţial programasem să-l bombardăm cu întrebări, în cele din urmă am renunţat la ele, lăsându-l pe actor să ne vorbească, aşa cum ne îndemna şi Constantin Tănase în articolul „Un piersic înflorit în noapte”, publicat în TIMPUL de joi şi vineri: „Lăsaţi-l, vă implor, pe Florin Piersic să vorbească!”. Celebrul actor şi-a amintit despre cele mai frumoase colaborări pe care le-a avut cu regizorii, despre debutul său actoricesc de pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti şi rolurile care l-au marcat, unul dintre acestea fiind cel al lui Lennie din spectacolul „Oameni şi şoareci”. Ne-a mai spus că persoana căreia îi va fi mereu recunoscător pentru ceea ce a realizat ca actor, dar şi ca om, este regretatul regizor Alexandru Finţi. „A fost nu numai regizorul meu, a fost părintele meu spiritual, omul care s-a îngrijit de viaţa mea, care mi-a dat nişte roluri pe care eu nu le-am visat niciodată”, ne-a povestit Florin Piersic.

Actorul ţine foarte mult şi la rolul lui Alexei din „Tragedia optimistă” de N. Pogodin, despre care ne-a mărturisit că i-a schimbat cursul vieţii artistice.

La spectacolul de la Teatrul Naţional, Florin Piersic a făcut o declaraţie surprinzătoare: „Cer cetăţenia R. Moldova, pentru că vă aparţin!”. Domnia Sa este îndrăgostit de publicul nostru, pe care îl consideră deosebit de receptiv la frumos, de aceea vine cu drag în Moldova, de fiecare dată când este invitat aici. Maestrul ne-a promis că în luna ianuarie, când va împlini 76 de ani, ne va vizita din nou. Îl aşteptăm întotdeauna cu drag!

Florin Piersic a adus la Chişinău pentru a doua oară spectacolul „Străini în noapte”, acest turneu fiind posibil graţie suportului Uniunii Cultural Artistice (UCA) „Vatra Neamului”, ctitorită de omul de afaceri Nicolae Avram.

Celebrul actor român de teatru şi film Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936 în comuna Corlata, judeţul Suceava.  A jucat dramă, comedie, tragedie, figuri istorice, haiduci. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1957. Are o bogată activitate teatrală la Teatrul Naţional din Bucureşti şi la cel din Cluj. A interpretat o mulţime de roluri în teatru şi film. Numai în spectacolul „Oameni şi şoareci” a apărut de 1370 de ori pe scenele teatrelor din România, Belgrad, Roma, Viena ş.a. Pe 26 ianuarie 2011, Cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit în Cinematograful „Florin Piersic”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *