Social

VIDEO. ALARMANT! Mai multe cazuri decât în pandemie, dar tot atâtea câte înaintea ei. Ce spune Ministra Sănătății

Avem mai multe cazuri de gripă decât s-au înregistrat în perioada pandemiei, dar cam tot atâtea cât înaintea ei, susține Ala Nemerenco. De asemenea, ea precizează că de la începutul sezonului gripal avem 519 cazuri înregistrate.

Cei mai afectați sunt copiii de la până la 6 ani. Boala debutează cu febră înaltă, iar cel mai frecvent se înregistrează complicații precum pneumonia și bronșiolitele, transmite Știri.md.

„Conform datelor de supraveghere, în sezonul gripal, în Republică au fost înregistrate cumulativ 519 cazuri de gripă sezonieră, 100.008 infecții acute a căilor respiratorii. Se manifestă creștere a incidenței, dacă comparăm cu 2021 și 2020. 

Dacă comparăm cu 2018, 2019, numărul de cazuri este aproximativ același. Anul acesta, în primul rând sunt afectați copiii. Complicațiile vin rapid, după debutul bolii. Majoritatea cazurilor, în special la copii, debutează cu febră înaltă”, afirmă Ala Nemerenco.

De asemenea, ministra Sănătății susține că numărul cazurilor de îmbolnăvire în rândul copiilor este mai mare din cauza izolării din pandemie. Conform ei, acum micuții fac cunoștință cu virusurile și își creează imunitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *