CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. ALARMANT! Moscova a atacat cu o dronă navală un pod de lângă Odesa folosit pentru livrarea de arme occidentale prin România

Rusia a lovit un pod foarte important din regiunea ucraineană Odesa, acesta fiind primul atac rusesc cu o dronă navală de la începutul războiului din Ucraina, informează The Independent.

Camerele de supraveghere montate în zona podului Zatoka au surprins momentul în care un obiect care se deplasează pe apă se apropie foarte repede de țintă înainte să explodeze. Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a spus că se teme că folosirea de aparate navale fără echipaj pun în pericol transportul civil din Marea Neagră.

Însă, analiștii militari se tem că, înainte de toate, strategia navală a Ucrainei va fi afectată de această nouă evoluție a războiului.

„Nu se știa despre Rusia că ar avea aceste tipuri de drone”, a spus HI Sutton, analist în domeniul apărării și reporter al Open Source Intelligence, adăugând că atacul reprezintă o „nouă amenințare majoră pentru Ucraina”.

„Dacă Rusia are capacitatea de a folosi aceste drone explozive împotriva țintelor de pe coasta ucraineană, dar Ucraina nu mai poate ataca în acest fel navele militare rusești, am putea vedea o nouă schimbare în războiul din Marea Neagră”, a explicat Sutton. „Și, de această dată, ar fi în avantajul Rusiei”.

Pe podul Zatoka, asupra căruia Rusia a lansat atacuri cu rachete la începutul războiului, trece linia de cale ferată spre România – o cale foarte importantă pentru aprovizionarea armatei ucrainene cu arme din Occident.

Ucraina nu a menționat nimic despre acest atac decât după 24 de ore de la incident, atunci când Zalujnîi a spus că i-a împărtășit îngrijorările sale cu privire la atacul rusesc generalului Mark Milley, șeful armatei americane. Bloggerii ruși care scriu despre războiul din Ucraina au spus că Moscova a început să producă drone navale după ce au recuperat o astfel de barcă fără echipaj folosită de ucraineni pentru a ataca Crimeea anul trecut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *