ROMÂNIA

VIDEO. ALERTĂ în România: Radarul Armatei Române a detectat o posibilă dronă rusească în municipiul Galați

Ministerul Apărării al României confirmă că sistemul de supraveghere radar al armatei a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Vineri seară, înainte de miezul nopții, locuitorii din județele Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert prin care erau anunțați să se adăpostească întrucât exista posibilitatea ”căderii unor obiecte din spațiul aerian”, transmite Digi24.ro.

ACTUALIZARE 10:25. Mai multe echipaje de la ISU, IPJ, Jandarmerie, Armată, Poliţia de Frontieră fac căutări, sâmbătă dimineaţă, în cartierul Dimitrie Cantemir, aflat la marginea municipiului Galaţi, după ce o persoană a sunat, vineri noapte, la 112 şi a anunţat că ar fi auzit o bubuitură puternică în această zonă, conform Agerpres.

ACTUALIZARE 08:05. Au fost reluate căutările pe un câmp de la marginea orașului Galați. Sunt căutate posibile obiecte care ar fi căzut, după ce o persoană a sunat noaptea la 112 și a spus că a văzut ceva căzând. Anchetatorii au stabilit coordonatele de căutare, zona a fost izolată, echipaje de la Poliția Rutieră nu lasă pe nimeni în zonă.

”În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați. Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile. La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate. MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, a comunicat Ministerul Apărării.

Autoritățile din Galați sunt în alertă după ce unii martori au anunțat la 112 că au văzut căzând ceva din cer. Martorii mai spuneau că au auzit avioane care au survolat la mică altitudine și un zgomot foarte puternic. 

Zeci de pompieri, jandarmi și polițiști au participat la operațiuni de căutări în timpul nopții pe un câmp de la marginea orașului Galați. Căutările au fost reluate sâmbătă dimineață.

Vineri, înainte de miezul nopții, locuitorii din județele Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert prin care erau anunțați să se adăpostească întrucât exista posibilitatea ”căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Astfel de mesaje sunt transmise populației în cazul atacurilor ruseşti cu drone care au loc asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *