Social

VIDEO. „Am misiune. Trebuie să o îndeplinesc sau să mor”. Detalii despre planul de asasinare a separtistului Krasnoselski. Cine este bărbatul care lucrează pentru SBU

O bombă amplasată sub un Land Rover urma să fie detonată în centrul Tiraspolului. Acesta ar fi fost planul de asasinare „a primelor persoane” din stânga Nistrului, relatează Realitatea.md.

Conform presei apropiate de puterea separatistă, în mașină erau circa opt kilograme de substanță explozibilă, dar și mai multe piese și sârmă. Bărbatul bănuit de pregătirea atentatului este născut în Transnistria, dar s-a mutat în Ucraina acum 12 ani și s-a stabilit la Odesa.

Acesta este născut în 1979, ar fi lucrat în apărarea teritorială, apoi ar fi fost racolat de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Acolo ar fi fost învățat să mineze și să arunce în aer diverse obiecte.

„Am misiune. Trebuie să o îndeplinesc sau să mor”, spune bărbatul în secvența video publicată de presa din stânga Nistrului.

Presa de la Tiraspol scrie că individul ar fi fost trimis în regiune, cu misiunea de a urmări și a înlătura conducerea regiunii. De asemenea, jurnaliștii mai scriu că anterior acesta ar fi fost judecat pentru proxenetism, iar pentru a nu crea suspiciuni, și-a luat numele mamei.

Biroul de Reintegrare afirmă dă nu deține informații despre caz, nu a primit notificări, însă spune că instituțiile competente se vor ocupa de investigații.

Vă amintim că așa-zisul minister al securității de la Tiraspol pretinde că Vadim Krasnoselski și alți conducători din stânga Nistrului ar fi urmat să fie lichidați în urma „unei acțiuni teroriste”, care a fost pusă la cale Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), scrie Ziarul Național.

De asemenea, sursa citată menționează că au fost reținute mai multe persoane, care depun deja mărturii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Si daca ar fi asasinat Krasnoselski care ar fi problema ? Aveau rusii vreo 10 candidati sa preia misiunea incredintata. Mai greu ar fi sa puna piciorul in Ucraina sau in RM picior de militar transnistrean pentru ca ar fi ultimul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *