Social

VIDEO. Ambasadorul SUA: „ Nu avem semnale că R. Moldova ar fi o țintă de atac militar al Rusiei”

SUA monitorizează îndeaproape războiul ruso-ucrainean, a declarat ambasadorul Kent Doyle Logsdon. În cadrul unei vizite la Bălți, cu ocazia marcării Zilelor Americii, el a menționat că Republica Moldova nu este amenințată de un atac din partea rușilor. De asemenea, ambasadorul a asigurat că SUA vor continua să informeze Moldova despre orice scenariu, transmite Nordnews.

„După cum am menționat anterior, când am mai fost la Bălți, noi urmărim foarte atent tot ce se întâmplă cu războiul teribil al Rusiei la marginea hotarului cu Ucraina. Nu avem semnale că R. Moldova ar fi o țintă de atac militar al Rusiei. Noi urmărim acest lucru zilnic, colaborăm strâns cu partenerii noștri de aici pentru a le oferi informațiile obținute. Noi lucrăm la acest subiect și vom continua să facem acest lucru împreună”, a declarat Kent D. Logsdon, Ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Kent Doyle Logsdon crede că țara noastră are toate șansele pentru a se dezvolta, iar SUA vor continua să ne ofere suport în mai multe domenii.

„Eu cred că în 30 de ani, R. Moldova va continua să se dezvolte. Sunt foarte optimist referitor la acest subiect. Prin intermediul colaborării noastre am observat că oamenii din această țară sunt foarte interesați pentru a-și construi țara, pentru a spori democrația. Suntem fericiți că SUA poate participa în acest proces”, a mai adăugat oficialul american.

Vă amintim că, sâmbătă, 24 septembrie, Ambasadorul SUA în Republica Moldova a întreprins o vizită la Bălți, în cadrul Zilelor Americii, care celebrează 30 de ani de cooperare Moldo-Americană.

„Noi cunoaștem că, oriunde în această lume se pot întâmpla proteste pașnice. Până la urmă, aceste proteste sunt parte ale societății noastre. Când oamenii se confruntă cu probleme pe care doresc să le rezolve, ei pot ieși în stradă și să vorbească despre ele. Noi vom continua să oferim suport pentru sprijinirea acestui drept, dar vrem să facem acest lucru într-un mod legal și fără violență. Acest lucru este esențial pentru noi”, a conchis Ambasadorul SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *