Justiție

VIDEO. „Andronachi a manipulat brățara instalată la picior, cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare”. PA solicită arest preventiv în privința fostului deputat PD

Miercuri, 10 mai, procurorii anticorupție au depus, un demers să fie înlocuită măsura de arest la domiciliu cu arest preventiv în privința fostului deputat PD Vladimir Andronachi, cercetat în dosarul „Frauda bancară” pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a anunțat șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, într-o conferință de presă, scrie Jurnal.md.

„Vladimir Andronachi a fost supus sub monitorizare electronică. Pe 4 mai 2023, la ora 07:56, Oficiul de probațiune a primit o indicație de lipsă de brățară. L-au telefonat repetat pe Andronachi, acesta nu a răspuns. Ca rezultat, Oficiul de probațiune a sunat la 112 și Poliția a fost trimisă la domiciliul acestuia. Vladimir Andronachi intenționat a manipulat brățara instalată la picior, cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare. Din acest motiv, pe 10 mai, Procuratura Anticorupție a depus un demers să fie înlocuită măsura de arest la domiciliu cu arest preventiv. PA menține că arestul preventiv este absolut necesar la această etapă a cazului”, a declarat Veronica Dragalin.

De asemenea, Dragalin a menționat că dacă Andronachi va fi găsit vinovat în aceste două capete de acuzare, riscă 25 de ani de închisoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *