Economie

VIDEO. ANRE va putea interveni cât mai rapid în revizuirea tarifelor pentru furnizarea gazelor naturale. Parlicov: „Ne așteptăm la o scădere semnificativă”

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va avea pârghiile necesare pentru a interveni cât mai rapid în revizuirea tarifelor pentru furnizarea gazelor naturale, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul unui briefing de presă, imediat după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

„Astăzi la CSE am aprobat ca ANRE să poată rezivui tarifele în proceduri accelerată. Nu știu în cât timp se va întâmpla, rămâne la discreția ANRE, noi ne așteptăm să fie o scădere semnificativă”, a declarat Parlicov.

De asemenea, tot miercuri, 31 mai, o altă dispoziție a fost aprobată de CSE, care stabilește o corecție de echitate pentru întreprinderile care trec la un furnizor ce activează cu prețuri nereglementate, potrivit Jurnal.md.

„În procesul de liberalizare a pieței, fiecare consumator are posibilitatea de a-și alege furnizorul. Dar atunci când un consumator pleacă dintr-o piață reglementată în una liberă, devierile tarifare rămân pe umerii celorlalți consumatori. Astăzi, CSE a introdus un element de corecție de echitate, care presupune că un consumator trebuie să achite devierile tarifare neachitate, în cazul trecerii la un furnizor al pieței libere”, a explicat ministrul Parlicov.

De asemenea, Victor Parlicov a mai precizat că până la 30 iunie curent consumatorii finali vor putea procura gaze naturale fie de pe piața reglementată, fie de pe cea liberă, dar nu simultan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *