Social

VIDEO. ANSA a demarat o serie de controale la mai mulți comercianți de carne. „Transportarea ilicită a animalelor induc riscul izbucnirii focarelor de boli”

Joi dimineața, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat o serie de controale la mai mulți colectori de animale, urmând a fi verificate originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ privind sănătatea, bunăstarea, identificarea și înregistrarea animalelor, relatează TV8.

Astfel, potrivit unui comunicat al ANSA, aceste, controale fac parte dintr-un plan complex inițiat de Agenție, focusat pe trasabilitatea animalelor, care are drept scop combaterea activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

„Acțiunile care urmează a fi derulate în perioade de timp diferite, păstrând elementul surpriză, sunt complexe și diferă de la caz la caz, fiind vizați persoane fizice, transportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale, târguri de animale, sau alte locații unde se întrețin sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări ș.a.) desfășurare legal sau ilegal”, explică ANSA.

De asemenea, aceasta menționează că transportarea ilicită a animalelor induc riscul izbucnirii focarelor de boli cum ar fi pesta porcină africană, gripa aviară, rabie, precum și plasarea pe piață a cărnii care poate prezenta risc pentru sănătatea umană.

ANSA îndeamnă cetățenii să nu procure carne de animale fără certificate sanitare veterinare și produse alimentare din locuri neautorizate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *