Social

Ar putea scădea curând prețul la gaz și lumină? Ministerul Energiei vine cu detalii (VIDEO)

Ministerul Energiei nu este responsabil de stabilirea tarifelor la curent electric și gaz pentru consumatorii finali, a declarat Victor Parlicov.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, oficialul a punctat că tarifele le stabilește ANRE. Autoritatea pe care o conduce, însă, va încerca să negocieze contracte mai avantajoase, pentru a crea premise, transmite Realitatea.md.

„Există diferență între ce face Guvernul, cum se achiziționează și cine e responsabil și de ce. Tarifele țin de competența Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. Noi vom face tot posibilul ca să negociem cu partea transnistreană un contract mai bun, ca să fie temei pentru reducerea tarifelor. Exact așa, pe partea noastră, vom depune eforturi pentru a achiziționa gaze. Cât din acest gaz va ajunge la consumator, cu ce preț și când va putea duce la scăderea tarifelor, ține de competența ANRE, peste care nu intenționez să intervin”, a declarat ministrul.

Astfel, în cadrul declarațiilor de presă făcute, oficialul a subliniat că, deși Energocom are stocuri de gaz, decizia de a cumpăra de la Gazprom în ultimele patru zile și-a asumat-o Moldovagaz. În opinia sa, actualmente aceasta nu este oportună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *